Mulkaisista Purasiin -sukukirja (ilm. 2021)

80.00

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

HUOM: Kirjan myynti alkaa 16.8.2021 ennakkotilaajien jälkeen, kirjaa rajoitettu erä!

Purasten uusi sukukirja “Mulkaisista Purasiin” on itsenäinen kirja, eikä se ole pelkästään jatko-osa ensimmäiselle sukukirjalle. Tämä uusi sukukirja ei vaadi ensimmäistä kirjaa pohjaksi. Siinä on mukana paitsi aiemman kirjan sukuhaarat, myös lukuisia uusia sukuhaaroja. Ensimmäisestä sukukirjasta puuttuivat kokonaisuudessaan Viitasaaren, Pihtiputaan ja Pohjamaan Puraset, jotka esitetään tässä teoksessa. Uudessa sukukirjassa käsitellään tarkemmin myös Kivijärven sukuhaara, josta oli ykköskirjassa mukana vain yksi sukulinja.

Kirjassa on perinteisten sukutaulujen lisäksi tarkat artikkelit eri sukuhaaroista ja yleisempääkin historiaa esimerkiksi perheestä, sukunimistä ja elinkeinoista. Kirjassa esitellään myös, mitä on saatu selville Purasten suvun historiasta ajalta ennen kirkonkirjoja. Samalla selviää kuinka eri sukuhaarat liittyvät toisiinsa ja missä kohdalla aiemmin irrallaan olleet sukuhaarat yhdistyvät toisiinsa.

Kaikki Puranen-nimeä kantavat eivät ole saman kantaisän jälkeläisiä ja tässä kirjassa käsitellään savolaislähtöisten Purasten sukuhaarat.

Purasten suvussa on tehty isälinjaisia DNA-testejä eri sukuhaaroista. Testien avulla saatiin varmistettua kirjassa olevien sukuhaarojen polveutuminen yhteisestä kantaisästä. DNA-testit myös osoittivat, etteivät kaikki Suomen Puraset ole samaa alkuperää.

Kirjassa yhtenä mielenkiintoisena teemana ovat savolaisten sukunimenvaihdokset kirkonkirjoja edeltävällä ajalla. Tämä koskee Purasiakin, sillä Purasten nimi ei ole aina ollut Puranen. Savolaisten nimet muuttuivat 1500 -1600-luvulla useammin kuin on perinteisesti oletettu.

Sukukirjassa tulee esille myös Purasten suvun osallistuminen savolaiseen uudisasutusliikkeeseen. Suku levisi 1500-luvulta 1700-luvun alkupuolelle tultaessa kantaseudulta Virtasalmelta Pohjois-Savoon, Keski-Suomeen, Keski-Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle.

Kirjan sivumäärä: 763 sivua.

Hyviä lukuhetkiä ja sukututkimuslöytöjä  uuden sukukirjamme parissa!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lisätiedot

Paino 2.4 kg