Mulkaisista Purasiin -sukukirja (uusille jäsenille)

110.00

Tämä sukukirja on tarkoitettu myynnissä uusille jäsenillemme, jotka maksavat samalla kirjan jäsenmyyntihinnan 80€ lisäksi 30€ vuosijäsenmaksun + 10 € (postituskulut) , yhteensä 120€. Tilausmaksuun sisältyvän vuosijäsenmaksun osalta kirjaamme samalla sinut sukuseuramme jäseneksi, mistä saat erillisen tiedotteen toimittaessamme sinulle sukukirjan.

Huom: sukukirjan toimitus tapahtuu vasta suoritettuasi maksun sukuseuramme tilille!

Jos olet sukuseuramme vuosijäsen, voit ostaa sukukirjan jäsenmyyntihintaan yhteensä 90€. => Linkki verkkokauppamme tilaukseen

Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Kirjan toimittajan, Ari Kolehmaisen esittelyvideo kirjasta

Purasten uusi sukukirja “Mulkaisista Purasiin” on itsenäinen kirja, eikä se ole pelkästään jatko-osa ensimmäiselle sukukirjalle. Tämä uusi sukukirja ei vaadi ensimmäistä kirjaa pohjaksi. Siinä on mukana paitsi aiemman kirjan sukuhaarat, myös lukuisia uusia sukuhaaroja. Ensimmäisestä sukukirjasta puuttuivat kokonaisuudessaan Viitasaaren, Pihtiputaan ja Pohjamaan Puraset, jotka esitetään tässä teoksessa. Uudessa sukukirjassa käsitellään tarkemmin myös Kivijärven sukuhaara, josta oli ykköskirjassa mukana vain yksi sukulinja.

Kirjassa on perinteisten sukutaulujen lisäksi tarkat artikkelit eri sukuhaaroista ja yleisempääkin historiaa esimerkiksi perheestä, sukunimistä ja elinkeinoista. Kirjassa esitellään myös, mitä on saatu selville Purasten suvun historiasta ajalta ennen kirkonkirjoja. Samalla selviää kuinka eri sukuhaarat liittyvät toisiinsa ja missä kohdalla aiemmin irrallaan olleet sukuhaarat yhdistyvät toisiinsa.

Kaikki Puranen-nimeä kantavat eivät ole saman kantaisän jälkeläisiä ja tässä kirjassa käsitellään savolaislähtöisten Purasten sukuhaarat.

Purasten suvussa on tehty isälinjaisia DNA-testejä eri sukuhaaroista. Testien avulla saatiin varmistettua kirjassa olevien sukuhaarojen polveutuminen yhteisestä kantaisästä. DNA-testit myös osoittivat, etteivät kaikki Suomen Puraset ole samaa alkuperää.

Kirjassa yhtenä mielenkiintoisena teemana ovat savolaisten sukunimenvaihdokset kirkonkirjoja edeltävällä ajalla. Tämä koskee Purasiakin, sillä Purasten nimi ei ole aina ollut Puranen. Savolaisten nimet muuttuivat 1500 -1600-luvulla useammin kuin on perinteisesti oletettu.

Sukukirjassa tulee esille myös Purasten suvun osallistuminen savolaiseen uudisasutusliikkeeseen. Suku levisi 1500-luvulta 1700-luvun alkupuolelle tultaessa kantaseudulta Virtasalmelta Pohjois-Savoon, Keski-Suomeen, Keski-Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle.

Kirjan sivumäärä: 763 sivua. Kirjaa painettu rajoitettu määrä, toistaiseksi vielä saatavissa verkkokaupastamme!

Hyviä lukuhetkiä ja sukututkimuslöytöjä  uuden sukukirjamme parissa!

Ohessa lisää esittelyvideoita sukukirjan toimituskunnalta :

  
Kirjatoimikunnan puh.joht. Tarja Piitulaisen esittelyvideo kirjasta


Kirjatoimikunnan jäsenen Pirkko Malmbergin esittelyvideo kirjasta

Print Friendly, PDF & Email

Lisätiedot

Paino 2.4 kg (kilogramma)