sukukokous-09_10dr

Purasten sukuseura ry:n tarkoituksena on selvittää Purasten suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura mahdollisuuksiensa mukaan:

  • järjestää sukukokouksia, sukupäiviä, retkiä sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa
  • tekee sukua koskevaa tutkimustoimintaa
  • kerää ja arkistoi sukua koskevaa tietoutta sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa
  • harjoittaa seuran tarkoituksen toteutumista edistävää julkaisutoimintaa.

Nyt on tekeillä Purasten sukukirja II -osa, joka julkaistaan loppuvuodesta 2019! 

Kirjan kirjoittajana toimii Mikkelistä kotoisin oleva sukututkija Ari Kolehmainen, jolla on esivanhempia Virtasalmen Purasissa. Koulutukseltaan hän on Suomen historian maisteri ja sukututkimusta hän on tehnyt vuodesta 1999 lähtien.

Purasten sukukirja II -osan ennakko-otteita esiteltiin Mikkelin sukukokouksessamme 25.8.2018. Kirjan toimittamiseen ja sukutietojen hankkimiseen osallistuvat sukukirjan toimitusneuvoston asiantuntijajäsenen Ari Kolehmaisen lisäksi toimitusneuvoston muut jäsenet (Tarja Piitulainen, Pirkko Malmberg, Camilla Paavonen, Emilia Paavonen ja Kimmo Puranen). Toivomme myös, että muita suvustamme kiinnostuneita aktiivisia Purasia osallistuisivat kirjan toimittamiseen lähettämällä Purasten suvun sukutietoja toimitusneuvostolle.

Voit tehdä verkkokauppamme kautta Purasten sukukirja II -osan ennakkotilauksia 31.8.2019 asti. Kirjan ennakkotilaushinta on sukuseuramme jäsenille 70 € + 10 € postituskulut/kirja (arvio 1.3.2019), mikä laskutetaan vuoden 2019 kesällä. Kirja valmistuu loppuvuodesta 2019.

HUOM: Kirjaa painatetaan kustannussyistä ennakkotilausten mukaisesti, minkä takia emme voi luvata lisäkirjojen myyntiä uusille tilaajille 70 € hinnalla ennakkotilaajien lisäksi.

HUOM: Jotta nyky-Puraset pääsevät mukaan sukukirjaan, on sukutiedot ja julkaisulupa lähetettävä sukuseuralle (=> Kerro sukutietojasi !). Samoin myös ensimmäisessä Purasten sukukirja I -osassa olevien henkilöiden kirjallinen suostumus on oltava sukuseuralla, mikäli he haluavat olla mainittuna sukutauluissa.

Lue lisää Purasten sukukirja II -osasta ja tee verkkokaupassamme maksuton ennakkotilaus! Voit myös tilata verkkokaupastamme itsellesi ilmaisen ennakkonäytteen tulevasta uudesta sukukirjasta!

Print Friendly, PDF & Email