sukukokous-09_10dr

Purasten sukuseura ry:n tarkoituksena on selvittää Purasten suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura mahdollisuuksiensa mukaan:

  • järjestää sukukokouksia, sukupäiviä, retkiä sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa
  • tekee sukua koskevaa tutkimustoimintaa
  • kerää ja arkistoi sukua koskevaa tietoutta sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa
  • harjoittaa seuran tarkoituksen toteutumista edistävää julkaisutoimintaa.

Nyt on tekeillä Purasten sukukirja II -osa, joka julkaistaan 2019 keväällä! 

Kirjan kirjoittajana toimii Mikkelistä kotoisin oleva sukututkija Ari Kolehmainen, jolla on esivanhempia Virtasalmen Purasissa. Koulutukseltaan hän on Suomen historian maisteri ja sukututkimusta hän on tehnyt vuodesta 1999 lähtien.

Purasten sukukirja II -osaa esitellään enemmän kesän 2018 sukukokouksessa 25.8.2018 (kutsu tulossa), ja kirja julkistetaan vuoden 2019 alkupuolella. Kirjan toimittamiseen ja sukutietojen hankkimiseen ovat osallistuneet sukukirjan toimitusneuvoston asiantuntijajäsenen Ari Kolehmaisen lisäksi toimitusneuvoston muut jäsenet (Tarja Piitulainen, Pirkko Malmberg, Camilla Paavonen, Emilia Paavonen ja Kimmo Puranen) sekä lukuisia, muita suvustamme kiinnostuneita aktiivisia Purasia.

HUOM: Jotta nyky-Puraset pääsevät mukaan sukukirjaan, on sukutiedot ja julkaisulupa lähetettävä sukuseuralle (=> Kerro sukutietojasi !). Samoin myös ensimmäisessä Purasten sukukirja I -osassa olevien henkilöiden kirjallinen suostumus on oltava sukuseuralla, mikäli he haluavat olla mainittuna sukutauluissa.

Lue lisää Purasten sukukirja II -osasta ja tee verkkokaupassamme maksuton ennakkotilaus!