Kesätapahtuma 2023 -Alahovi


Lauantaina 29.7 klo 13.00 oli 30 innokasta Purasten suvun jäsentä kokoontunut Kuopion satamaan sukuseuramme järjestämään yhteiseen kesätapahtumaan. Ohjelmassa oli nyt tänä vuonna viinitilaristeily Saaristokaupungin kautta kohti Vaajasalon saaressa sijaitsevaa Alahovin viinitilaa.

 

   
 

Alkutahdit tapahtumallemme Kuopion satamassa antoi aluksi Kultaisen Harmonikan vuoden.2007 voittaja Sami Hopponen, jonka taitavan harmonikkamusisoinnin johdolla risteilyväki innostui rentoon yhteislaulantaan. Ja lopuksi Sami nostatti tunnelman kappaleella ”Ankkurit ylös”, ja matka alkoi kohti Alahovin viinitilaa 

Laivaristeilyn aikana vaihdoimme ajatuksia, kuulimme sukuseuramme ajankohtaisista asioista ja nautimme maittavasta haukimurekelounaasta ja kahvitarjoilusta. 

Vaajasalon saaressa Kuopion edustalla sijaitseva Alahovin Viinitila ihastuttaa maaseutumiljööllä ja leppoisalla tunnelmalla..Tämä Suomen ensimmäinen tilaviinimyymälä avattiin toukokuussa 1995, ja siitä asti tila on tuottanut laadukkaita marjaviinejä, likööreitä, siideriä ja uusimpana tuotteena olutta. Myös koirille tarkoitettua omaa olutta on myynnissä! Viinit, siiderit ja oluet löytyivät viinitilan myymälästä.

Purasten suvun risteilyväki maisteli viinituvassa tilantuotteita ja sai samalla tietoa viininvalmistuksesta ja opastusta viininjuontiin. Viinitilalla palvelivat auliisti viinitilan isäntä ja emäntä, Risto ja Taina Hallman.

Antoisia viinitilaristeilymme päättyi illan suussa klo 18.00 Alahovin tilalta takaisin Kuopion Satamaan.Ja kaikilla meillä oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana!” 

Lämpimät kiitokset ohjelmanumeroista Sami Hopposelle, Risto ja Taina Hallmanille sekä kesätapahtuman järjestäjälle, Seppo Purasen johtamalle Purasten sukuseuran hallitukselle!

Ohessa kesätapahtumastamme napattuja valokuvia ja videoita. Jos olit tapahtumassamme mukana, ja haluaisit lähettää lisää valokuvia yhteisesti katsottaviksi, toiminnanjohtaja Kimmo Puranen ottaa mieluusti niitä vastaan jaettavaksi.

Print Friendly, PDF & Email