Uuden vuoden tervehdys


Purasten sukuseuran puheenjohtajan Seppo Purasen

uuden vuoden tervehdys 31.12.2021

Arvoisat Puraset ja Purasen sukuiset! 

Taas vuosi vaihtuu. Vuosi sitten suurin odotuksin katsoimme tähän vuoteen toivoen jopa uskoen terveeseen vuoteen. Kuitenkin tapahtuneet tosiasiat eivät ole tukeneet odotuksia. 

On kuluneessa vuodessa kuitenkin paljon hyvää. Saimme valmiiksi Purasten Ison Kirjan. Olen iloinen, jopa ylpeä yhteisen työmme tuloksista. Kirjan toimittajan, sukututkija Ari Kolehmaisen lisäksi kirjatoimikuntamme jäsenten Tarja Piitulaisen, Pirkko Malmbergin ja Camilla Paavosen sekä hallituksemme jäsenen Esko Sorvalin työpanoksia emme voi unohtaa kirjaa lukiessamme.

Rautalammilla saimme elokuussa kokoontua sukukokoukseen ja teimme yhdessä hyviä päätöksiä. Sukuseuramme hallitukseen valittiin ensi kaudelle neljä uutta jäsentä ja sitä kautta uusia ideoita ja ajatuksia sukuseuratoiminnan kehittämiseksi on odotettavissa. 

Purasten suvun sukututkimus jatkuu uuden sukukirjan julkistamisen jälkeenkin. Nyt sukuseurallamme on hyvät työkalut sukutietojen ylläpitämiseen ja päivittämiseen. 

Rautalammin sukukokouksessa kerroin muiston omasta lapsuudestani Kivijärven Lokakylältä. Silloin eräs neuvosmies kertoi, että meillä oli aikoinaan suuri Rautalampi. Kun nuori tuli siihen ikään, että kykeni hiihtäen menemään Rautalammille, meni hän kasteelle, käyden rippikoulun samalla reissulla.

Perimätiedon kerääminen ja sen tallentaminen ovat sukuseuratoimintamme seuraavia haasteita. Sen aika on nyt! Yli sukupolven tapahtuvaa tiedon keräämistä ei tapahdu enää luonnollisella tavalla, kun kaikki sukupolvet eivät elä enää saman katon alla. Onhan totuus, etteivät edes omien vanhempien kertomukset saavuta lapsia niin hyvin kuin isovanhempien kertomukset. Toki kaikilla on kerrottavaa ja kaikki kertomukset ovat arvokkaita. 

Tämän vuoksi sukukokouksessa teimme päätöksen sukukerhojen perustamisesta eri paikkakunnille riippumatta siitä, mitä sukuhaaraa edustamme. Sukuseuran hallitus voi tuoda kerhotoimintaan ”lisämausteita”, jos sellaisille on käyttöä.   

Vuosi 2022 tuo mukanaan kesäisen sukutapahtuman vuosisuunnitelman mukaisesti. Elokuun toisen viikonlopun lauantai on se hetki. Saimmehan sukukokouksenkin pidettyä kuluneena kesänä, ja luotan siihen, että parempaa kohti olemme menossa. Paikkaa ei ole vielä määritelty, mutta tapahtumat ovat siellä, missä sukumme jäsenet asuvat.

Oletko sukuseuramme jäsen? Ellet ole, niin Uuden Vuoden haasteen heitän:

Kaikki Puraset ja Purasen sukuiset – Liittykäämme yhteen tulemalla sukuseuramme jäseniksi!

Kiittäen vuodesta 2021 sukuseuramme hallitusta ja jäsenkuntaa hyvin sujuneesta tuloksekkaasta toiminnasta ja erinomaisesta yhteistyöstä!   

Toivotan ja toivon koronasta vapautuvaa vuotta 2022! Pitäkää huoli itsestänne ja läheisistä! 

Uimaharju

Seppo K. Puranen
puheenjohtaja

Print Friendly, PDF & Email