Uuden vuoden tervehdys


Purasten sukuseuran puheenjohtajan Seppo Purasen

uuden vuoden tervehdys 28.12.2020

Arvoisat Puraset! 

Vuosi 2020 jää koronavuotena meille kaikille varmasti mieleen historian sivuksi aikakirjoihin. Mitä muuta siitä jäi mieleen kuin tuo surullisen kuuluisa Covid-19 -koronavirus? 

Opimme järjestämään etäkokouksia. Opimme olemaan tapaamatta läheisiä ihmisiä. Kesätapahtumamme piti peruuttaa. Meillä oli sukuseuramme nykyisen hallituksen toinen toimintavuosi. Laajemmin katsellen merkittäviä tapahtumia oli tietysti paljon, mutta tarkastelenkin asioita vain tästä suppeasta Purasten sukuseuran näkökulmasta. Kuitenkin kaikista vaikeuksista olemme selviytymässä tässä arjessa. Toki siellä on ollut paljon myönteisiä tapahtumia, niin meillä jokaisella omassa elämässä, kuin laajemminkin. Nauttikaamme niistä! 

Uusi vuosi, vanhat aatteet. Kun katsomme tulevaa vuotta sukuseuramme toiminnan kannalta, näyttää se varsin valoisalta. Pitkä projektimme, Mulkaisista Purasiin, uuden sukukirjan tekemisen parissa on nyt kalkkiviivoilla. Monet voivat sanoa, jo oli aikakin. On se niinkin, mutta onhan se ollut mittava tehtävä ja on työllistänyt monia ihmisiä. Taaksepäin katsellessa voi todeta, että joitakin asioita olisi voinut tehdä toisin, mutta onhan elämässä niin, että toiset kiertävät puun toiselta puolelta kuin toiset päämäärän ollessa kuitenkin sama.  Nyt kirja on menossa taittoon ja sitä mukaa painoon. Joten meillä voi olla  helmi-maaliskuussa aivan painomusteelle tuoksuva sukukirja kädessämme!

Taakse jäävää toimintavuottamme selatessani ilokseni totean, että todella monet ihmiset ovat tehneet merkittävää työtä tuohon meidän yhteiseen kirjaprojektiin sen laadukkaan tuloksen varmistamiseksi. Ne taustatiedot, joita kirjan aineiston kokoajat ovat saaneet, on mittava määrä sukutietoa ja hienoja valokuvia suvun tapahtumista. Niistä lämmin kiitos Purasille ja Purasen sukuisille! 

Kirjatoimikunta on puheenjohtajansa Tarja Piitulaisen johdolla tehnyt paljon laadukasta työtä selvittäen, kooten ja jalostaen aineistoa painokuntoon. Kirjatoimikunta on myös kerännyt  ja koonnut lisäselvityksiä arkistojen uumenista. Kaikki tämä työ on tehty vastikkeettomasti yhteisenä tekemisenä. Emme voi myöskään unohtaa varsinaista kirjan toimittajaa, Ari Kolehmaista, joka ammattilaisena on sitkeästi jalostanut aineistoa ja on rakentanut sukutauluja luettavaan muotoon. 

Sukuseuramme hallituksen jäsenet ovat myös tehneet kirjan valmistelutyötä syöttäen sukutaulujen tietoaineistoa järjestelmään.

Uuden vuoden kynnyksellä haluan esittää mitä parhaimmat kiitokseni kaikille teille, jotka olette olleet tavalla taikka toisella mukana toiminnassamme! Toiminnanjohtaja Kimmo Puranen on osallistunut ansiokkaasti ”luottamushenkilö” -organisaatioon kuuluvaan päätöksentekoon ja on pyörittänyt arjen toimintaa, kiitos hänelle! 

Haluan tässä yhteydessä herättää taas jälleen kerran teitä toimimaan, että yhä useampi löytäisi itsensä sukuseuramme jäsenluettelosta! Onhan tuleva vuosi 2021 juhlavuosi sukuseurassamme, viidestoista toimintavuosi. Sukuseuramme kotipaikkahan on Rautalampi ja olemme alustavasti suunnitelleet, että kesätapahtuma olisi juuri siellä. Toivon, että virukset antavat siihen myös mahdollisuuden! 

Toivotan teille kaikille hyvää, rauhallista ja onnekasta uutta vuotta 2021!

Seppo Puranen
puheenjohtaja

Print Friendly, PDF & Email